chocolade bannaan muffin

Ingredienten

180 gr Bloem
100 gr Havermout
150 gr suiker
1 zakje bakpoeder
mespunt zout
1 ei
1 banaan
1 appel
1 tl caneelpoeder
1 el boter
125 g yogurt
8 el zonnebloemolie
100 gr chocolade snippers
 
Bereidingswijze

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het in stukjes. Doe de boter in een pan samen met de appelstukjes, 20 gr suiker en de kaneelpoeder. Laat ongeveer dit ongeveer 8 minuten zachtjes koken (af en toe roeren)
Pureer het mengsel en zet het apart.
Meng in een kom de bloem, havermout, rest van de suiker, bakpoeder en het zout
Klop het ei goed op (zodat het volume goed toeneemt). Voeg vervolgens het appelmengsel, de yogurt, de zonnebloemolie toe en roer dit voorzichtig om. Snij de banaan in stukjes en voeg dit ook toe. Voorzichtig blijven omscheppen totdat alles goed is gemengd.
Voeg beide mengsels snel samen (in de kom), zodat een homogene massa onstaat. Voeg de chocolade snippers toe en verdeel de massa over muffinvorm
Verwarm de oven voor op 180° en bak de muffins gedurende 20-25 minuten totdat ze een goudbruine kleur hebben. Laten afkoelen.