groene cake

Wat heb je nodig:

  • 8 eieren
  • 150 ml. Kokosmelk
  • 50 ml. Warm water
  • 200 gr. Basterdsuiker
  • 175 gr. Gezeefde bloem
  • 1/3e eetlepel pandanpasta (dat zorgt voor de gifgroene kleur. Je haalt het bij de Indische toko)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 3 eetlepels (sla) olie (voor het invetten van de bakvorm)

Overige benodigheden

  • Een bakvorm het liefst tulband
  • Mixer
  • Zeef

Voorbereiding

Splits de eieren (eidooier en eiwit dus). Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Hoe ga je te werk?

 

Klop de 8 eiwitten met 100 gram suiker stijf. Mix ook de eidooiers in een aparte kom met 100 gram suiker en de vanillesuiker. Meng de kokosmelk met het water en voeg de 1/3e eetlepel pandanpasta toe. Voeg de gezeefde bloem in delen toe aan het eidooiermengsel samen met het pandan/kokosmelk mengsel. Spatel de stijfgeklopte eiwitten ook voorzichtig door het mengsel. Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en plaats de cake 35 minuten in de oven (deze kun je dan op 200 graden zetten). Zorg ervoor dat de cake is afgekoeld alvorens de deze uit de vorm haalt!